References

View of the Tateyama mountain range

View of the Tateyama mountain range

Raw concrete meets exquisite linen finish.

Object

Private residence, Namerikawa, Japan

Concept

Masahiro Harada + MAO / Mount Fuji Architects Studio

Used products

SCALA

Download

Data sheet

Photos

Sobajima Toshihiro 

Situation

Mount Fuji Architects Studio’s residence impresses with its reinforced concrete construction in combination with wood, opening up towards the landscape. The concrete construction seizes the materiality of the Tateyama mountain range in front of the building to blend in with its environment.

Solution

To break up the rough surfaces, the SCALA curtain was liberally installed in the living area. Thanks to its linen finish and sophisticated reserved shine, the fabric perfectly integrates with the room, creating a balanced interplay of materials.