References

Communicative turning point

Communicative turning point

Surprising lightness and elegance in the new single-storey room in the residential development for the elderly

Object

Residential development for the elderly, Arbon, Switzerland

Concept

Singer Baenziger Architects, Zurich

Used products

PHANTOM PLUS II

Download

Data sheet

Photos

Christian Senti, Zürich

Strating Point

The residents also use the new communal room as a lounge area on a day-to-day basis. The room is built in an exposed concrete style to match the existing architecture. The coffered ceiling gives the room a veneer of importance as well as a convivial and almost sacred feel.

Solution

Curtains in the colour scheme of when the room was built in 1980 were chosen to give it a cosy atmosphere, support its acoustics and act as a blackout solution.