References

Acoustic Aesthetic

Acoustic Aesthetic

Project & workshop spaces on a 2,000m2 floor area

Object

Swisscom AG; Projekt-Gym Genfergasse Bern, Bern, Switzerland

Concept

Atelier 10punkt3 AG, Bern

Download

Data sheet

Starting point

Renovation of Swisscom AG’s work and project spaces at Genfergasse in Bern. The Client was looking for a way to sub-divide and acoustically separate the office spaces.

Solution

The acoustic curtains act as room dividers, allowing the project and workshop spaces to be extended or made smaller on an individual basis.
Digital printing was used to print the fabric panels on one side with the design of the GALA jacquard weave, to match the colour concept of the floor in orange and blue.
Each room divider was constructed of an alternate arrangement of printed and plain panels.